Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara

Aeroportul International „Traian Vuia” se afla situat in estul municipiului Timisoara, in cartierul cu acelasi nume, in apropiere de comuna Giarmata Vii, la circa 10 kilometri de centrul orasului.

Prima mentiune referitoare la un aeroport aflat in apropierea Timisoarei este gasita in 29 mai 1935, atunci cand s-a infiintat sub denumirea „aeroportul comunal Timisoara”, aflat aproape de satul Mosnita Veche. In anul 1960, aeroportul a fost construit pe actualul amplasament iar din 28 februarie 1964 s-a dat in folosinta terminalul pentru curse interne.

A fost realizata si o prelungire cu 500 de metri a pistei folosite la aterizarea aeronavelor, intre anii 1975 si 1980, fiind construite si niste terminale pentru zborurile internationale, un turn de control, un salon oficial ca si diverse alte cladiri administrative.

Pana in anul 1989 au fost doar cateva zboruri interne (Timisoara – Bucuresti si Constanta) si doar trei externe (Frankfurt, Chicago si New York).

Dupa 1990, au fost facute multe imbunatatiri ce au transformat aeroportul timisorean intr-un important nod aerian, pe aici trecand, in medie, anual, circa 750.000 de pasageri, mergand fie in zboruri interne spre Capitala, fie in zboruri internationale, cu destinatii precum Paris-Beauvais in Franta, Munchen, Dortmund, Memmingen sau Frankfurt-Hahn in Germania, Londra-Luton in Anglia, Roma, Bologna, Milano-Bergamo, Bari si Treviso in Italia, Madrid, Barcelona si Valencia in Spania sau in Belgia la Bruxelles-Charleroi.

Aeroportul Timisoara poseda variate facilitati si servicii cum ar fi un business lounge (atat pentru curse externe cat si pentru interne), o zona speciala pentru mame cu copii, zone aparte pentru persoanele cu handicap, servicii postale si de curierat, diverse servicii bancare cu aparate ATM la banci cum ar fi BCR, BRD, Alpha Bank si Intesa SanPaolo Bank, cafe-baruri (Sky Bar, El Mundo si So Cafe), magazine de bijuterii, parfumuri si surveniruri In arealul aeroportului puteti avea acces gratuit la internet prin serviciul Wireless Internet Zone, iar in parcare puteti accesa taxiuri sau chema una din firmele de rent a car care activeaza in Timisoara, precum cele listate pe https://www.rentacar247.net/timisoara/.

Puteti alege sa plecati din Timisoara, de pe Aeroportul International „Traian Vuia”, printr-o multitudine de operatori, cu diverse oferte de preturi si nivele de confort. Orice informatii suplimentare privind ofertele cu plecarea din terminalele Aeroportului International Timisoara, le puteti obtine utilizand una dintre variantele disponibile pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *